Новости

 • ..

  Вечерва (недела, 24 декември), во Концертната сала на ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, со почеток во 18.00 часот ќе се одржи концерт на Ансамблот за современа музика „КонТемпора“.

  повеќе
 • ..

  На 20 декември (среда) во Концертната сала на Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, со почеток во 16.00 часот ќе се одржи концерт на Ансамблот за современа музика „КонТемпора“.

  повеќе
 • Преработка на „Рапсодија за Скопје“ на маестро..

  Маестро Александар Џамбазов е еден од ретките наши композитори чиишто дела доживуваат преработки и од страна на академските музичари и од страна на рокерите.

  повеќе
 • ..

  Концерт на Ансамблот за современа музика „КонТемпора“ во Скопје

  24 декември 2017, 18 часот

  Концертна сала на ДМБУЦ „Илија Николовски - Луј“

  ПРОГРАМА

   

  повеќе
 • Мултимедијален концерт на Дарија Андовска..

  Вечерва, со почеток во 20 часот, во камерната сала на Македонската филхармонија ќе се одржи мултимедијален авторски концерт на композиторките Дарија Андовска и Ана Пандевска.

  повеќе
 • Роденденски концерт на Македонската филхармонија..

  Некои дела од музичката историја се неоправдано подзаборавени или недоволно застапени на концертните подиуми иако по својата содржина и естетика се предизвик како за изведувачите така и за публиката. Во овој ред се вбројува виолинскиот концерт во а-мол оп.

  повеќе
 • Елоквентен пијанизам

  Кон „Шубертова вечер“ - рецитал на Марија Ѓошевски, пијано

   

  повеќе
 • Кон пијанистичката вечер насловена „Француски..

  Кога се најавува концертен проект со мошне интригантен наслов, тогаш музичката, па и пошироката културна јавност се крева на нозе, исполнувајќи го концертниот простор во голем и шаренолик состав од професионалци, до оние редовни или повремени проследувачи на музичките збиднувања.Задоволство за шт

  повеќе
 • Во спомен на еден величествен чин

  Чествувањата, годишнините, јубилеите се, најчесто, убав повод да се подвлече линија, да „сведат сметките“ на (кај нас најчесто) неколкудецениското дејствување и поблиску или попрецизно да се определат главните дострели, клучните придобивки или придонеси.

  повеќе
 • Концерт на ансамблот за современа музика „КонТемпора“..

  Оваа сабота (21 октомври) во културниот центар Gallery MC во Њујорк концерт ќе одржи Ансамблот за современа музика „КонТемпора“.

  повеќе